Theatermakers

Sproetnik Theater maakt muzikale, komische, interactieve voorstellingen. Wij werken met een bestaand concept 'de Verhalenkast', of wij bedenken een geheel nieuw op maat bedachte voorstelling.

Anne-Marie van den Aarsen

Anne-Marie van den Aarsen (1984) is afgestudeerd aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Daarna maakte zij de kindervoorstelling 'Ga je mee naar Utopia?!' en speelde ze mee in verschillende locatievoorstellingen. In het openluchttheater van de Efteling speelde zij de sterrenfee van de Indische Waterlelies. Afgelopen juni speelde ze op Oerol in de voorstelling Dans je de hele nacht met mij van Boogaerdt van der Schoot. Anne-Marie werkt bij het muziekrestaurant Pasta e Basta als assistent-manager en zingt daar ballads, oldies en discosongs. Met 'Now-Productions' speelde zij in de voorstellingen 'Sprookjesgoud'

Robert-Paul Jansen

Robert-Paul Jansen is al een tijdje bezig in het theater. 'Nadat ik op m'n 16e de landelijke finale van de Kunstbende had gewonnen wist ik het zeker: Hier ga ik mijn beroep van maken.' Nadat hij in 2006 afstudeerde aan de Toneelacademie Maastricht ging hij als professional aan het werk in Groningen. Hier speelde hij onder meer bij het Noord Nederlands Toneel, de Peergroup, theater de Citadel en het Grand Theatre. 'In het theater heb ik een brede smaak, die reikt van poppentheater en clownerie tot repertoiretoneel en multimediaperformances. In mijn eigen werk combineer ik disciplines en hou ik er van ze te verrijken met een flinke dosis humor.'

Michiel Schreuders

Michiel Schreuders (04-01-1981) is actief als producent en muzikant voor verschillende groepen en organisaties. Na de middelbare school heeft hij kort getourd als technicus waardoor hij geinsprireerd raakte door de mogelijkheden binnen het theater. Daarna begon hij de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming en bleef daarnaast muziek maken. Hij trad met bands op in binnen en buitenland en schreef muziek voor de (kinder)voorstellingen El Niño (Jeugdtheatergroep Burgerzaken), Chemical Party (live band met dansers in clubs), Merlijn (DAF-producties), geliefde van de Poolcirkel (Theatergroep Troost) en Roodkapje (& de Zware Jongens) en Sprookjesgoud (NOW-Productions). Momenteel is hij actief als muzikant bij March Monkeys en Theatergroep Crash. Michiel werkt als producent voor stichting NOW-Productions die hij in 2004 oprichte. Daarnaast is hij ook actief als producent bij Stichting Twee-ater.

Mark Kingsford

Mark Kingsford (Londen, 1952) werkt al sinds 1974 als acteur, regisseur, scriptschrijver en theaterdocent in Nederland. Van huis uit is hij mimespeler, maar hij ontwikkelde zich tot een all-round artiest, acteur en komediant. In Nederland werkte hij onder meer bij Rob van Reijn's Pantomimetheater en bij de Technische Theatergroep Perspekt. Mark reisde met zijn voorstellingen dwars door Europa en daarbuiten, en was actief op theaterfestivals in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Polen. Hij regisseerde voorstellingen van o.a. Vis á Vis, Jetty Mathurin, Terra Terra, Poppe en Vermaerke en De Verbeelding. Daarnaast gaf hij theaterlessen aan diverse theateropleidingen en jeugdgroepen, o.a. de Mimeschool in Amsterdam en het Nederlands Kinder Theater Purmerend. Voor TELEAC/NOT TV schreef hij de scenario's van de twaalfdelige series Sketches in English en Songmachine en werkte hij mee aan diverse tv-programma's zoals Applaus, Zomertijd, Knoop in je Zakdoek en Plankenkoorts.

Ayal Oost

Ayal Oost (1984) volgde van 2004 tot 2008 de acteursopleiding van de HKU in Utrecht en liep hij stage bij o.a. Frank Groothof, Helmert Woudenberg en theatergroep Vis à Vis. Van 2000 tot 2004 trok hij met de kindermusical NKT 10 van Manja Siebrecht & Tonny Eyk en de muziektheaterproductie NKT Majeck van Manja Siebrecht & Erik van der Wurf langs een groot aantal schouwburgen door heel Nederland. In 2008 speelde hij onder leiding van Marcus Azzini met enkele medestudenten van de HKU in de afstudeervoorstelling Idioot op het Its festival in Amsterdam. In 2009 vervulde hij de rol van Claudius in Hamlet van Agaath Witteman. Op tv was hij als gast te zien in Spangas, een jeugdserie van de NCRV, in de comedyserie We gaan nog niet naar huis van de AVRO en in 13 in de oorlog en A'dam & Eva. Ayal werkt op dit moment als dramadocent bij het Nederlands Kinder Theater in Purmerend, het jeugdgezelschap waar hij zelf al vanaf 1988 speelde.

Sproetnik

Sproetnik Theater stelt zich voor! Wie zijn we en wat doen we...

Creatives

  • Anne-Marie van den Aarsen
  • Robert-Paul Jansen
  • Michiel Schreuders
  • Mark Kingsford
  • Ayal Oost